Meer dan 50 belangstellenden kwamen een “kijkje nemen in de keuken” van Autotaalglas in Emmen en werden verder geïnformeerd over de rol van de Stichting “Duurzaam Repareren”. Dit keer niet op de 2e maar op de 3e donderdag van de maand i.v.m. “Duurzame Dates” en “Zakenvloer-Emmen” op 12 februari.
Autotaalglas.
Autotaalglas is in 1986 opgericht. Begonnen als een eenmanszaak, is het uitgegroeid tot een landelijke franchiseorganisatie met 54 vestigingen. Elke vestiging wordt geleid door iemand die binnen een strikt omkaderd kwaliteits-concept zelfstandig ondernemer is. September 1993 opende John Schomaker de vestiging in Emmen, was daarmee de 25e in Nederland en vanaf augustus 2006 op het huidige adres aan de Phileas Foggstraat 137. Kleinschalig, met een werkplaats van 450 m2, wordt bij het repareren van glasschade een totaaloplossing geboden. Desgewenst kan een mobiel serviceteam bij de klant thuis of bij diens werk de schade verhelpen, maar men kan ook als vervangend vervoer gratis een Mini meekrijgen. Zo blijft men mobiel. Vanzelfsprekend wordt er bij de reparatie en vervanging van de autoruiten aan het milieu gedacht. Afval (glas, kit) wordt zo veel als mogelijk voor hergebruik aan verwerkers aangeboden en bij de plaatsing van nieuwe ruiten worden zo veel mogelijk milieuvriendelijke onderdelen gebruikt. Sinds 2013 is John Schomaker gecertificeerd door de Stichting “Duurzaam Repareren”.
Stichting “Duurzaam Repareren”.
Stichting Duurzaam Repareren is een non-profit organisatie, is partner van MVO Nederland en heeft als visie dat de samenleving gebaat is bij een transparant inzicht in bedrijven die kwalitatieve en organisatorische maatregelen hebben genomen om het milieu te ontzien. In die bedrijven wordt gestreefd naar de groenste oplossingen die economisch haalbaar zijn. Dit blijkt in de praktijk geen tegenstrijdigheid. De stichting certificeert diverse bedrijven, zoals glasherstellers, op het gebied van “Duurzaamheid”. Wat de stichting uniek maakt is, dat “Duurzaamheid” is gebaseerd op een Product-Markt-Combinatie. Niet de stichting bepaalt aan welke normen en waarden de bedrijven moeten voldoen, maar een College van Deskundigen, bestaande uit “de klanten”, zoals leasemaatschappijen, fleetowners en de ANWB namens de particuliere autobezitter. Het certificaat van de Stichting Duurzaam Repareren borgt, dat het betreffende bedrijf niet alleen een goede service en professionele reparatie biedt, maar dat ook op zeer duurzame wijze doet. Door het certificaat kan de klant bewust “Duurzaamheid” in haar afweging en keuze betrekken. Zie ook de behandelde PresentatieDuurzaamRepareren.
Waste Solutions.
Als bonus bij deze GreenDrinks presenteerde Luuk Kuilder van WS Waste Solutions één van de door hem opgestelde afvalpersen. Met luchtdruk wordt het volume van afval, als papier, plastic, piepschuim gereduceerd tot hanteerbare en aan de recyclemarkt aan te bieden balen.
Foto’s.
Zie verder voor een impressie van deze GreenDrinks de foto’s hieronder.