4 Green Support

Historie

GreenDrinks @ Hondsrug College

13 juni 2019

Donderdag 13 juni waren we te gast bij het Hondsrugcollege Emmen. Na de opening door directeur Gerald Bossenbroek, gaf Ronny Matenauitleg over het ICT-Lyceum. Een initiatief, uniek in Nederland, waar leerlingen van het VWO en…Lees verder »

GreenDrinks @ Senbis Polymer Innovations

23 mei 2019

Op donderdag 23 mei waren we te gast bij Senbis Polymer Innovations op het Emmtec Terrein in Emmen. Prachtig om te zien hoe hier innovatieve duurzame oplossingen worden bedacht en ontwikkeld voor producten die op…Lees verder »

GreenDrinks @ De Nieuwe Start

9 mei 2019

Op donderdag  9 mei namen we een kijkje achter de schermen bij De Nieuwe Start in Emmen. Prachtig om te zien hoe hier jongens met enorme afstand tot de arbeidsmarkt worden opvangen en er werk…Lees verder »

GreenDrinks @ De Woeste Grond, Bij Wollegras en de Schaapskooi

13 december 2018

Op 13 december gingen we “back to nature”. We namen een kijkje bij drie prachtige, op duurzaamheid gestoelde organisaties in het Bargerveen. We begonnen in de grootste schaapskooi in Nederland, hoorden daarna hoe de “meukvrije…Lees verder »

Bijeenkomst Dag vd Duurzaamheid; ‘Van Duurzaam naar Betekenisvol ondernemen’

10 oktober 2018

Op de 10e van de 10e namen sprekers de deelnemers met concrete voorbeelden mee naar de toekomst. Hoe kunt u “Betekenisvol” ondernemen, wat betekent dat voor u als ondernemer, waar liggen kansen en hoe de balans…Lees verder »

GreenDrinks @ Area Demontagecentrum / Circulaire Economie

15 december 2016

Afval bestaat niet, want producten die niet meer gebruikt kunnen worden, bevatten nog veel waardevolle grondstoffen. Area ziet het als haar missie om bewoners, gemeenten en bedrijven te helpen al die waardevolle grondstoffen terug te…Lees verder »

GreenDrinks @Cumapol

10 november 2016

In november waren we te gast bij Cumapol. Bijzonder om te zien hoe vele machines (uit de tijd van Akzo) ingezet worden voor het recyclen en upcyclen van PET. Cumapol Emmen startte in 2013 met…Lees verder »

GreenDrinks Forbo Novilon-3, Coevorden

8 november 2016

De 3e GreenDrinks bij dit mooie en duurzame bedrijf was nodig, omdat het aantal aanmeldingen voor beide eerdere sessies in 2015 en begin 2016 groter was dan het maximaal aantal beschikbare plaatsen. Forbo-Novilon ontwikkelt en…Lees verder »

GreenDrinks Kick-Off van de Emmense Uitdaging

10 oktober 2016

Op 10 oktober 2016 ging “De Emmense Uitdaging” van start. Wethouder Jan Bos verrichte zowel letterlijk als figuurlijk de aftrap, door een bal de zaal met bijna 150 belangstellenden in te schoppen. De Emmense Uitdaging…Lees verder »

GreenDrinks @ Installatiegroep De Groot i.c.m. ABN-Amro

7 juli 2016

Normaliter hebben we in de vakantiemaanden geen GreenDrinks, maar door het uitvallen van de april-sessie EN omdat het combinatie-onderwerp zo mooi is, organiseerden we op 7 juli toch nog een GreenDrinks, de laatste voor de…Lees verder »