4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @ Aquarena op 13 februari 2020

30 januari 2020

Categorie: Historie, Nieuws

Amper 3 maanden geleden opende het gloednieuwe zwembad in Emmen zijn deuren voor bezoekers. Een innovatief zwembad met een beweegbare bodem, een wedstrijdbad waar nationale wedstrijden gehouden kunnen worden, een interactieve glijbaan met verschillende thema’s en veel vernieuwende technieken om energie te besparen.

Een hele vooruitgang op het ooit moderne, maar inmiddels gedateerde, zwembad met veelal verouderde systemen. In 2015 sprak Gemeente Emmen de ambitie uit om een nieuw zwembad te ontwerpen voor jong en oud, valide en mindervalide. Met een goede luchtkwaliteit, constante temperaturen en zo duurzaam mogelijk. Een grote uitdaging die Wind Architecten, Koenen Bouw en Niemeijer installatietechniek gezamenlijk aangingen. Nu, 5 jaar later, is het zwembad opgeleverd en inmiddels volop in gebruik. Door bezoekers uit de regio, toeristen, maar ook door verschillende (duik-)verenigingen, scholen en mensen met een beperking.

Tijdens deze GreenDrinks neemt Arnold Brijan, teamleider Zwembaden gemeente Emmen, u samen met zijn Aquarena collega’s mee door het pand voor een uniek kijkje achter de schermen. Onderweg krijgt u op verschillende plekken een toelichting door partijen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de bouw en duurzame systemen. Van het warmteterugwinningssysteem en de warmtepomp tot aan de verlichting en de zonnepanelen. Letterlijk van de kelder tot aan het dak.

Programma

16.45 uur Inloop met koffie/thee

17.00 uur Welkom/opening door wethouder René van der Weide

17.05 uur Rondleiding in groepen met op verschillende plekken toelichting door Koenen Bouw, Wind architecten en Niemeijer Installatietechniek.

18.15 uur Hapje/drankje met de mogelijkheid tot netwerken

19.00 uur Einde

 

Hoe aan te melden?
Bent u benieuwd welke technieken er zijn gebruikt om het zwembad zo duurzaam mogelijk te bouwen?

Meld u zich aan via de link in de uitnodiging wanneer u deze via mail heeft ontvangen of via info@greendrinkszod.nl