4 Green Support / Aanvalsleiders

10 jaar GreenDrinks @ Drentea

26 november 2019

Categorie: Historie, Nieuws

GreenDrinks bestaat 10 jaar!

Dit heugelijke feit moeten we vieren. Hoe vaak komt het niet voor dat er een initiatief start en al weer snel dood bloedt? GreenDrinks dus niet. Op de twaalfde van de twaalfde blikken we terug op 10 jaar GreenDrinks.
GreenDrinks is een internationaal concept dat georganiseerd wordt van Toronto tot Emmen. Het is een concept waarin ondernemers, overheid, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen op het gebied van duurzaamheid.

Eerste GreenDrinks
Op 11 november 2010 organiseerde Educohof de eerste GreenDrinks in café Groothuis. Want dat was onderdeel van het concept; netwerken in het café waar het thema duurzaamheid centraal staat. Slagerij Van der Zee was de eerste die Greendrinks sponsorde en daarna volgden er velen. Tien jaar lang.

Het concept veranderde
Na verloop van tijd veranderde het concept in Emmen. We bleven elkaar ontmoeten, de tweede donderdag van de maand werkte uitstekend maar de plek veranderde. We bezoeken tot op de dag van vandaag maandelijks een ander bedrijf.
De gastheer krijgt de gelegenheid om te vertellen over wat hij of zij doet op het gebied van duurzaamheid en innovatie en de gasten krijgen de gelegenheid om eens te kijken in de keuken van een ander.

Geert Huitema maakte GreenDrinks een succes!
Twee jaar na de start van GreenDrinks nam Geert Huitema het stokje over. Door zijn gedrevenheid en enthousiasme is het GreenDrinks netwerk in de loop der jaren uitgegroeid naar een bloeiend netwerk waar ondernemers, onderwijs en overheid elkaar vinden. Inmiddels heeft GreenDrinks meer dan 120 leden.
Er komen nog steeds mensen van het eerste uur, er komen nog steeds nieuwe mensen bij en de groep blijft variëren afhankelijk van het bedrijf en dus branche dat wordt bezocht.
In de eerste jaren lag de nadruk vooral op het milieuaspect van duurzaamheid. Vanaf 2016 is het breder getrokken naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Bijeenkomsten staan sindsdien ook in het teken van duurzame inzetbaarheid en de opbrengst voor de maatschappij.


Geert houdt ermee op en draagt het stokje over
Na ruim 8 jaar, een periode waarin Geert met GreenDrinks veel impact heeft gegenereerd in de Zuid Oost Drentse samenleving, draagt hij het stokje per 1 januari 2020 over.
De afgelopen 3 jaar heeft Linda Meijer samen met Geert GreenDrinks bijeenkomsten georganiseerd. Omdat is gebleken dat de behoefte aan dit netwerk nog steeds aanwezig is en ook nog steeds groeit, zal vanaf volgend jaar Linda met haar enthousiasme en maatschappelijke betrokkenheid Greendrinks voortzetten.

12 december bij Drentea
Graag nodigen we u uit om op 12 december a.s. 10 jaar GreenDrinks te vieren met een mooi programma waarin we Geert Huitema bedanken en met een aantal leden terugblikken op al die mooie bijeenkomsten van de afgelopen 10 jaar. Bijeenkomsten waarin het verbindende thema heeft gezorgd voor nieuwe contacten, nieuwe ideeën, er zijn deals gesloten en er zijn zelfs vriendschappen ontstaan.
Drentea, waar ook een aantal keer een GreenDrinks is georganiseerd, nodigt ons uit op hun mooie locatie aan de James Cookstraat 20 om met elkaar het glas te heffen!

Programma

16.45 uur inloop met koffie/thee

17.00 uur welkom; dagvoorzitter Eline Faber

17.05 uur opening; wethouder Guido Rink

17.10 uur terugblik 10 jaar GreenDrinks
Panel/Interview met GreenDrinksleden

17.30 uur uitreiking MVO certificaten
10 bedrijven ontvangen hun MVO certificaat

18.00 uur hapje/drankje met de mogelijkheid tot netwerken

19.00 uur einde

Hoe aan te melden?
GreenDrinksleden kunnen zich rechtstreeks aanmelden via de link in de mail met de uitnodiging.
Ook als u (nog) geen lid bent van GreenDrinks, bent u van harte welkom om aan te sluiten en kennis te maken met het netwerk.
Meld u zich dan aan via info@4greensupport.nl.