4 Green Support / Aanvalsleiders

Webinar Impact Ondernemen; ontdek, vier en versnel

20 november 2020

Categorie: Algemeen, Historie

Uitnodiging Webinar
Impact Ondernemen; ontdek, vier en versnel!

Tijdens de Impact Days op 19, 20 en 21 november wordt in heel Nederland sociaal ondernemerschap gevierd. Ook in de Zuidoost-Drenthe is er op het gebied van impact veel te ontdekken, te vieren en te versnellen. Daar staan we bij stil op vrijdag 20 november in een webinar over impact-ondernemen!

Impact-ondernemen is ondernemen met een missie: in de doelen van een bedrijf staat niet (alleen) winst maken centraal, maar gaat het om de bijdrage die een onderneming levert aan het socialer, duurzamer of eerlijker maken van de wereld om ons heen. Tijdens het webinar Impact Ondernemen op vrijdag 20 november tussen 10.00 uur en 11.30 uur worden er inspirerende initiatieven uit de regio gedeeld en krijgt u concrete handreikingen om – nog meer – aan de slag te gaan met impact ondernemen.

Sprekers
Jan Willem Wennekes (Impact Noord) verzorgt een korte inleiding op het thema Impact Ondernemen. Taeke Tuinstra deelt wat NHL Stenden ontdekte in het onderzoek Vitale Economie. Ondernemers uit de regio geven een inkijkje in hun bedrijf: hun missie, hun drijfveren en hoe zij daar vorm aan geven. Alya Assen van Growing Emmen neemt u als host van dit webinar mee door het programma.

Panel voor al uw vragen
Tijdens het webinar zit een divers panel van ondernemers, overheid en onderwijs klaar. Digitaal schuiven aan: Janwillem de Kam (VEPAxDrentea), Ruben Haak (Emmens Bakkie Koffie), Arnold Bos (TastyBasics), Eberhard Dijkhuis (Dijkhuis), Jan Willem Wennekes (Impact Noord), Matthias Olthaar (NHL Stenden), Floortje van Aken (IkBenDrentsOndernemer) en Guido Rink (wethouder Economie gemeente Emmen). Dus grijp uw kans en vraag ze alles wat u wilt weten!

Aanmelden
Wilt u ook (meer) aan de slag met impact ondernemen? Meld u zich dan aan voor het webinar op vrijdag 20 november van 10.00 tot 11.30 uur via onderstaande link.

Aanmelden Webinar Impact Ondernemen; ontdek, vier en versnel!


Inspirerende voorbeelden
In de aanloop naar The Impact Days zijn er opnames gemaakt bij 10 bedrijven in de regio die op hun eigen prachtige manier een meerwaarde creëren voor de maatschappij en op vele vlakken impact maken. Deze video’s vindt u hier op de website van The Impact days


Onderzoek Impact-ondernemen in Zuidoost-Drenthe

In opdracht van gemeente Emmen en gemeente Coevorden doet Buro Bries een onderzoek naar ondernemen met impact in Zuidoost-Drenthe. Hiermee worden de kansen en behoeftes van ondernemers in dit gebied in kaart gebracht. Hiervoor worden bedrijven gezocht die het verschil maken of willen gaan maken door bij te dragen aan de omgeving, de maatschappij of door sociale innovaties te realiseren.

Veel bedrijven in ons GreenDrinks netwerk zijn hier al actief mee bezig en/of hebben vernieuwende plannen. Graag nodigen we u dan ook van harte uit om deel te nemen aan dit onderzoek!
Naar onderzoek Impact Ondernemen

Tijdens het webinar komt dit onderzoek ook (kort) aan bod en kunt u eventuele vragen stellen aan Jan Willem Wennekes.


The Impact Days in de Dutch Techzone regio wordt mogelijk gemaakt door: