4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks: Virtuele Tour Circulaire Koplopers

4 februari 2021

Categorie: Historie

Op donderdag 4 februari trapten we het GreenDrinks jaar van 2021 af met een circulair event tijdens de landelijke week van de circulaire economie.

Voor dit event sloegen we de handen ineen met Natuur en Milieufederatie Drenthe. Via een virtuele 360-graden tour namen we een kijkje achter de schermen bij 2 circulaire koplopers in de regio.

Na een welkomstwoord van Emile Suringar (Natuur en Milieufederatie) en Linda Meijer (GreenDrinks) nam Host Johan van Tiel ons mee in een virtuele tour bij VepaDrentea en Snoek Puur Groen. Toelichting werd gegeven door Erik Luisman en Gienus Reurink.

Erik Luisman leidde ons rond door verschillende ruimtes van VepaDrentea, waaronder de fabriek. Hij gaf uitleg leg over de ontwikkeling van hun wereldprimeur; een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal gemaakt van hennep en hars die beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar zijn. Iets dat nog niet eerder mogelijk was.
Vervolgens nam Gienus Reurink van Snoek Puur Groen ons mee naar het Greenfield waar geëxperimenteerd wordt met unieke natuurlijke gewassen en het hergebruiken van (afval)materiaal. De kennis die hier wordt opgedaan wordt gebruikt om echte natuurlijke, circulaire tuinen te creëren en om nieuwe materialen te ontwikkelen waarvan duurzame producten kunnen worden gemaakt; zoals de collectie hennepstoelen.  

Deze virtuele tour werd enthousiast ontvangen en bracht op een innovatieve manier de prachtige samenwerking tussen 2 inspirerende koplopers uit de regio in beeld. Hierboven kunt u alsnog de tour bekijken.

 Duurzaam moet je niet denken, duurzaam moet je doen!

Deze 360-tour is gemaakt door Hansman Fotografeert in opdracht van GreenDrinks en Natuur en Milieufederatie Drenthe.