4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks Kick-Off van de Emmense Uitdaging

10 oktober 2016

Categorie: Historie

Op 10 oktober 2016 ging “De Emmense Uitdaging” van start. Wethouder Jan Bos verrichte zowel letterlijk als figuurlijk de aftrap, door een bal de zaal met bijna 150 belangstellenden in te schoppen.

De Emmense Uitdaging is een ondernemersnetwerk dat erop gericht is het leven van mensen in de gemeente Emmen mooier te maken. De Emmense Uitdaging bemiddelt tussen vraag en aanbod: vragen van maatschappelijke organisaties en aanbod van bedrijven. Maatschappelijke organisaties kunnen vaak hulp gebruiken om met vrijwilligers goede en mooie dingen voor de samenleving te doen. Bedrijven willen wel maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar weten niet hoe. De Emmense Uitdaging koppelt beide werelden aan elkaar. Matcht tussen vraag en aanbod. Bemiddelt in materiaal, menskracht, middelen en kennis. Dit alles met gesloten beurzen.

Via de website www.emmenseuitdaging.nl kan een maatschappelijke organisatie een aanvraag indienen. De Matchgroep beoordeelt de aanvraag en gaat de uitdaging met hun netwerk aan. Al snel na de Kick-Off werden de eerste matches gerealiseerd, zie www.facebook.com/emmenseuitdaging.

Op deze manier stimuleert De Emmense Uitdaging bedrijven om in concrete acties maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen en daarmee de lokale samenleving nog een beetje mooier te maken.

FB_IMG_1476129494483 (1)   IMG_20161010_175031 (1)   FB_IMG_1476096676209