4 Green Support

GreenDrinks @ Hondsrug College

13 juni 2019

Categorie: Historie

Donderdag 13 juni waren we te gast bij het Hondsrugcollege Emmen.
Na de opening door directeur Gerald Bossenbroek, gaf Ronny Matenauitleg over het ICT-Lyceum. Een initiatief, uniek in Nederland, waar leerlingen van het VWO en HAVO vakken op hbo-niveau volgen. Ook voor TL-leerlingen wordt er gewerkt aan een ICT-Lyceum met doorgaande leerlijn naar het MBO.

Bevlogen Technator Henri Pragt vertelde over de activiteiten van het Technasium waarbij het zelf doen, ervaren en oplossen voorop staat.
Ook werd er een sneak peak gegeven van het mobiele Educatieprogramma W&T (Wetenschap & Technologie) dat op dit moment in Emmen wordt ontwikkeld voor het basisonderwijs door partijen vanuit onderwijs, het bedrijfsleven en overheid.

Verschillende (oud)leerlingen vertelden enthousiast over hun activiteiten binnen het Technasium/ICT-Lyceum. Meerdere oud-leerlingen zijn nog altijd betrokken en komen regelmatig ondersteuning bieden. Twee van de aanwezige jongemannen zijn inmiddels een bedrijf gestart op het gebied van IOT (internet of things), Emit IT, en vertelden wat zij zoal doen en hoe het Hondsrugcollege hierin heeft bijgedragen. Prachtig!