4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @BioLokaal, Coevorden

13 januari 2016

Categorie: Historie

De 1e GreenDrinks van 2016 werd georganiseerd bij een nieuwe, hele bijzondere winkel in Coevorden. Eind november 2015 is daar BioLokaal geopend, een biologische, ecologische, verpakkingsvrije winkel, waar Hanneke Haites lokale en regionale producten is gaan verkopen. Deze GreenDrinks stond helemaal in het teken van durf en innovatie, van “back to basics”, van boodschappen doen zoals in vroeger tijden en de echte, vertrouwde, kwaliteit van voedingsmiddelen.

Hanneke vertelde de ruim 40 aanwezigen over haar carrière move (van “Bachelor in Communicatie en Media” naar “Winkelierster”), over het succesvolle CrowdFunding-traject en natuurlijk over de producten in haar winkel.
Doel van BioLokaal:
– Vermindering van CO2-uitstoot,
– Behoud van onze natuurlijke bronnen,
– Terugdringen van het voedseloverschot,
– Verkleinen van de afvalberg,
– Versterken van de lokale economie.

Door lokaal in te kopen en verpakkingsvrij te verkopen wordt het afval- en transport- probleem al bij de bron aangepakt. De klant bepaalt zelf hoe veel of hoe weinig hij/zij van een bepaald product nodig heeft. Er blijven thuis geen producten meer ongebruikt staan en daardoor gooien we veel minder weg aan prachtige voedingsmiddelen. Verpakkingen worden dus in principe weggelaten, of er worden duurzame, gemakkelijk te recyclen materialen gebruikt. Omdat alleen lokaal wordt ingekocht hoeven producten niet ingepakt te worden om ze te beschermen tijdens het transport. De transporttijd is immers maar kort.

Met een aankoop bij BioLokaal wordt ook nog eens de lokale economie gestimuleerd, omdat biologisch en ecologisch verantwoord geproduceerde streekproducten altijd voorrang krijgen.

bio-lokaal 019 bio-lokaal 029b bio-lokaal 036