4 Green Support / Aanvalsleiders

Webinar: Waar zit de winst van Impact Ondernemen?

dinsdag 23 maart 2021

Op dinsdag 23 maart sluiten we vanuit GreenDrinks aan bij het Webinar ‘Waar zit de winst van Impact Ondernemen?’ georganiseerd door VNO-NCW/MKB Noord en Impact Noord.

Steeds meer ondernemers nemen hun verantwoordelijkheid om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Sommige ondernemers hebben ‘impact maken’ opgenomen in de kern van hun business case, maar hoe voorkom je dat dit ten koste gaat van je gezonde bedrijfsvoering? Sterker nog, hoe zorg je dat jouw impact bijdraagt aan de winstgevendheid van jouw bedrijf? Ondernemen met impact heeft een positief effect op het sociale én economische succes van een onderneming.

Tijdens het webinar legt Jan Willem Wennekes van Impact Noord uit wat Impact Ondernemen inhoudt; delen Impactondernemers Douwe Jan Boersma en Adriaan Pals hun verhaal en is er ruimte voor vragen en discussie.

Douwe Jan Boersma is de oprichter en voormalig algemeen directeur van Health2Work in Surhuisterveen. Inmiddels is hij gestart met Opnieuw BV in Buitenpost. Dit nieuwe concept staat in het teken van betekenisvol ondernemen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in combinatie met circulaire producten. Kortom, een social enterprise met ambitie. 

Adriaan Pals is (sociaal) ondernemer. Met Toolbox Emmen probeert hij op maatschappelijk gebied veranderingen te verwezenlijken. Met name door aan te tonen dat maatschappelijke vraagstukken anders aangevlogen kunnen worden. Bij Toolbox Emmen krijgen mensen de kans om hun talent de ontwikkelen en hun ideeën te realiseren.

Programma

15.50 uur: Digitale inloop

16.00 uur: Opening en intro door host Evelien Bouma

16.10 uur: Wat is Impact Ondernemen; door Jan Willem Wennekes (Impact Noord)

16.30 uur: Tweegesprek met Adriaan Pals en Douwe Jan Boersma

17.10 uur: Ruimte voor vragen en discussie

Hoe aan te melden?
Wilt u meer weten over Impact Ondernemen en bent u benieuwd naar verhalen uit de praktijk? Meldt u zich dan nu aan voor dit webinar!
Aanmelden kan via onderstaande link van VNO-NCW/MKB Noord:
Aanmelden webinar

               

 

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail