4 Green Support / Aanvalsleiders

Webinar Rijden op Waterstof in Drenthe

donderdag 8 oktober 2020

Uitnodiging Webinar Rijden op Waterstof in Drenthe
8 oktober van 16.00 uur tot 17.00

Door de verplaatsing van de fysieke bijeenkomst kunnen we u op dezelfde datum een interessant alternatief bieden. Op 8 oktober vanaf 16.00 uur wordt er een webinar georganiseerd door Provincie Drenthe met het Thema ‘Rijden op waterstof in Drenthe’. Een thema dat prachtig aansluit op het eerdere webinar in juni dit jaar over waterstof en de kansen voor ondernemers in Zuidoost-Drenthe waar velen van u online bij aanwezig waren.

Programma
Rijden op waterstof is in opkomst en de ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo op. In 2021 krijgt Drenthe vijf openbare waterstofvulpunten om het rijden op waterstof te stimuleren. Tijdens dit webinar wordt u onder leiding van moderator Wilma Nabring bijgepraat over deze ontwikkelingen.

Na het welkomstwoord door Tjisse Stelpstra nemen de sprekers Detmar Ypma, Chris van Dijk en Guido Hoek (hieronder van links naar rechts) u mee in: de ontwikkeling van vijf waterstofvulpunten in Drenthe; welke waterstofauto’s u kunt rijden; de financieringsmogelijkheden voor aanschaf van een waterstofauto.

     

Detmar Ypma is door OrangeGas als projectmanager en kwartiermaker aangesteld om een netwerk van H2 tankstations in Drenthe te realiseren. Hij vertelt waar de waterstoftankstations komen in Drenthe en wat er komt kijken bij de locatiekeuze voor de waterstoftankstations. OrangeGas bouwt deze stations in samenwerking met Resato om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. OrangeGas ziet waterstof als een logische aanvulling op het assortiment.

Chris van Dijk is senior beleidsadviseur Duurzame mobiliteit bij RAI Vereniging, de belangenbehartiger voor de mobiliteitsindustrie Chris is binnen RAI Vereniging verantwoordelijk voor tal van thema’s die raken aan duurzame mobiliteit en medeoprichter van het Nationale H2Platform. Hij is al jaren actief om de uitrol van waterstof elektrisch rijden te versnellen en vertelt u meer over het rijden in een waterstofauto, welke waterstofauto’s er zijn en welke eraan komen.

Guido Hoek is fondsmanager van de Drentse Energie Organisatie, het energiefonds van de provincie Drenthe. Hij informeert u over de verschillende financieringsopties voor de aanschaf van een of meerdere waterstofauto’s en over de fiscale regelingen die van toepassing zijn. Op basis van deze informatie laat hij u zien wat het rijden op waterstof kost.

Aanmelden voor dit webinar kan via deze link

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail