4 Green Support / Aanvalsleiders

Virtuele Tour Circulaire Koplopers

donderdag 4 februari 2021

Datum: Donderdag 4 februari
Tijd: 16.00 tot 17.10 uur
Locatie: live vanuit huis of kantoor

 

Het nieuwe GreenDrinks jaar is van start! 

We trappen af met een circulair event op donderdag 4 februari in de week van de circulaire economie. Hiervoor hebben we de handen ineen geslagen met de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Via een virtuele 360-graden tour nemen we een kijkje achter de schermen bij 2 circulaire koplopers in de regio.


 

De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Inspirerende voorbeelden krijgen een podium, pioniers ontmoeten elkaar, succesfactoren en uitdagingen worden besproken. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottum-up festival. Hier mogen we vanuit Zuidoost Drenthe uiteraard niet ontbreken want er gebeuren ook mooie dingen in onze regio!

 

Circulaire Koplopers VepaDrentea en Snoek Puur Groen in beeld

Waarschijnlijk hebben velen van u onlangs het nieuws voorbij zien komen:

VepaDrentea lanceert als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal gemaakt van hennep en hars die beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar zijn. Iets dat nog niet eerder mogelijk was.
Een prachtig voorbeeld van gezamenlijk experimenteren in de keten met natuurlijke grondstoffen.

Tijdens een virtuele tour vertellen onze circulaire koplopers VepaDrentea en Snoek Puur Groen u alles over deze ontwikkeling en over andere inspirerende voorbeelden. Zo wordt u meegenomen naar het Greenfield waar geëxperimenteerd wordt met unieke natuurlijke gewassen en ontdekt u mogelijkheden om een circulaire tuin te creëren.

De laarzen kunt u gerust in de schuur laten staan want u reist mee vanachter uw computer door de verschillende locaties. Johan van Tiel (van johanvantiel.nl) neemt u als host mee door het programma. Erik Luisman en Raphael Souhuwat (VepaDrentea) en Gienus Reurink (Snoek Puur Groen) geven op de verschillende locaties toelichting. Tijdens de tour is het mogelijk om vragen te stellen.


Programma

Host Johan van Tiel neemt u mee door het programma.

15.50 uur: ‘Inloop’

16.00 uur: Welkom door Emile Suringar (Natuur en Milieufederatie) en Linda Meijer (GreenDrinks)

16.10 uur: Virtuele tour VepaDrentea met toelichting door Erik Luisman en Raphael Souhuwat

16.40 uur: Virtuele tour Snoek Puur Groen en Greenfield met toelichting door Gienus Reurink

17.10 uur: Afsluiting

Aanmelden
Gaat u ook mee op virtuele reis om een kijkje te nemen achter de schermen bij deze Circulaire Koplopers?
Meld u zich dan aan via onderstaande link:
Klik hier om u aan te melden

Een aantal dagen voorafgaand aan de virtuele tour ontvangt u van ons de link om in te loggen en de laatste praktische informatie.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail