4 Green Support / Aanvalsleiders

2019 0912 GreenDrinks Plastic-Ambassadeur en Kinepolis

donderdag 12 september 2019

Plastic-Ambassadeur Peter Boonstra is al geruime tijd binnen “Kwalitaria De Bikbar” (centrum Emmen) consequent milieubewust aan het werk. Milieuvriendelijke productie, verminderen en scheiden van afval, noem het maar. Hij is inmiddels in Drenthe initiatiefnemer/trekker van Plastic-Ambassadeurs, met als doel om plastic afval nog verder en bewuster te splitsen in recirculatiestromen. Te beginnen met het inzamelen van PET-flessen, die “vershredden” en “omsmelten” naar nieuw plastic om daar nieuwe producten van te maken. Samenwerkingspartijen, waaronder Gemeente Emmen (afdelingen -Milieu, -EZ & -Afval), SUEZ, Area, Toolbox, Cumapol/ Morssinkhof, Drenthe College, Hondsrug College, Stenden, Kinepolis, DZOH, etc., zijn inmiddels benaderd.
Een prachtig initiatief, waarmee Emmen niet alleen provinciaal, maar zelfs landelijk koploper/voorbeeld kan worden in het verminderen van de plasticafvalstroom. Het totaalplaatje loopt zelfs vooruit op de plannen van staatsecretaris van Milieu, Stientje van Veldhoven.
Ik heb al prachtige voorbeelden, -voornemens, -plannen en (voor deelnemers aan het petflessenprogramma) grote besparingsmogelijkheden gehoord, waarover Peter en mogelijk een aantal samenwerkingspartijen u graag uitgebreid willen informeren.

Voor deze GreenDrinks worden ook de sportverenigingen uitgenodigd om mogelijk het voorbeeld van DZOH (niet alleen verkopen van drankjes in PET-flessen, maar de lege fles ook apart verzamelen voor recycling) te gaan volgen.

We verwachten een grote deelname die natuurlijk niet in de Bikbar past.
De komende GreenDrinks krijgt dus een dubbele invulling, want Caspar Kortekaas gaat u meenemen in de milieubesparende aanpak en plannen van Kinepolis. Zo is een Optivolt systeem geïnstalleerd (10% minder stroom), wordt overgeschakeld naar laserprojectie, wordt verwarming effectiever ingezet, verlichting vervangen door LED, PET-flessen en papier worden apart ingezameld, etc.
Kinepolis is inmiddels meer dan alleen een bioscoop voor films en Caspar verleent u graag een kijkje “achter de schermen” en dat het ook een fijne vergaderlocatie met super presentatiefaciliteiten kan zijn.

Programma
16:45 uur Inloop met koffie/thee.
17:00 uur Welkom/opening.
17:05 uur Presentaties door Peter Boonstra, Plastic-Ambassadeur en mogelijk van andere samenwerkingspartners over hun plannen en mogelijkheden om de PET-flessenstroom circulair te krijgen (nadere info volgt).
17:50 uur Presentatie door Caspar Kortekaas over Kinepolis’ duurzame en MVO-gerichte aanpak, aansluitend “kijkje achter de schermen”.
18:10 uur Hapje/drankje en netwerkgelegenheid om de contacten met uw aanwezige relaties aan te halen en nieuwe er aan toe te voegen.
19:00 uur Einde

Hoe aan te melden?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om (nog) bewuster plastic te scheiden en deel te nemen of een bijdrage te leveren aan de PET-flessen-recirculatiestroom?
Wilt u zien welke milieubesparende maatregelen Kinepolis al heeft genomen, hoe zij als verkoper van frisdrank aan bezoekers participeren in het PET-flessen-programma en welke mogelijkheden het heeft als vergaderlocatie?
Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 100, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en, zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.

U kunt zich aanmelden via info@greendrinkszod.nl

We zien er naar uit u op donderdag 12 september te begroeten bij Kinepolis in Emmen.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail