4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @ Vriend Duurzaam BV in Coevorden

donderdag 13 september 2018

Op donderdag 13 september 2018 zijn we te gast bij:

Vriend Duurzaam BV

Vriend Duurzaam is totaalinstallateur die haar klanten uit met name zorg, utiliteit en  voedingsmiddelenbranche naast installaties voor duurzaam energiegebruik ook  elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- & veiligheidsinstallaties levert. Duurzaamheid is de rode draad in al het werk. Missie: zuinig omgaan met energie zodat de generaties die na ons komen ook kunnen genieten van alles wat de aarde biedt. Daarom ook is gekozen voor duurzaam installeren. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een lagere energierekening bij haar klanten.

“I have a dream . . . . “

Tom van Engelen, directeur van Vriend Duurzaam, had al heel lang een droom; “Een nieuw bedrijfsgebouw dat volstrekt energieneutraal is. Dat gebouw moet enerzijds tonen wat Vriend kan leveren (“Practice what you preach”), anderzijds een ambassadeursrol vervullen binnen de regio.
Die droom is in 2015 gevisualiseerd en verwerkt in bouwtekeningen. Met de bouw is in 2017 begonnen en het pand is begin 2018 opgeleverd.

A dream come true . . . .

Als je na de oplevering van een bedrijfsgebouw zonder gasaansluiting, maar met veel zonnepanelen, met warmtewisselaars en speciale koeltechnieken een zomer krijgt als die van 2018 en je het zelfs op de dagen met een buitentemperatuur van tegen de 40oC het hele bedrijf op een aangename 21-22oC kunt houden, dan is die droom uitgekomen.
Géén gasverbruik, meer stroom opgewekt dan verbruikt, dus energieneutraal!
Op 13 september krijgt u alles van de techniek te zien en te horen. Ook hoort u welke mogelijkheden het realiseren van een energieneutraal gebouw belasting- en subsidie-technisch biedt. U krijgt echter niet alleen de dingen mee die perfect zijn gegaan, maar ook aandachtspunten om valkuilen te voorkomen.

Programma

16:45 uur Inloop met koffie/thee.

17:00 uur Welkom/opening.

17:05 uur Presentatie door Tom van Engelen over Vriend, Vriend Duurzaam, zijn droom, de realisatie daarvan, de valkuilen daarbij, maar vooral ook de deuren die de realisatie van dat gebouw opende.

17:30 uur Aansluitend in groepjes door het bedrijfspand met uitleg over de verschillende toegepaste technieken en processen.

Afsluitend hapje/drankje en netwerkgelegenheid om de contacten met uw ook aanwezige relaties aan te halen en nieuwe er aan toe te voegen.

19:00 uur Einde.

Hoe aan te melden?

Nieuwsgierig naar hoe je een volstrekt energieneutraal bedrijfspand bouwt, naar de energiebesparende producten en installaties die Vriend Duurzaam kan leveren en hoe zij invulling geven aan MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap)?
Meld u dan aan via info@emmenseuitdaging.nl.
Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 50, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en, zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.
We zien er naar uit u op donderdag 13 september aanstaande te begroeten bij Vriend Duurzaam, Grutto 20 in Coevorden.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail