4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks “Verduurzaming wijk Emmerhout” @ Kindcentrum Emmerhout

woensdag 13 december 2017

De gemeente Emmen en provincie Drenthe heeft zich een prachtig, duurzaam doel gesteld, namelijk: Over tien jaar is Emmerhout de eerste energie neutrale woonwijk in Emmen.

Een grote ambitie, waar veel partijen en bedrijven een bijdrage aan zullen leveren en waar een expeditieteam, bestaande uit bewoners, woningcorporaties, huurdersfederaties, gemeente, Natuur en Milieufederatie, SEN, provincie en Buurkracht zich voor inzet. Bewoners voorop!

De lokatie van deze GreenDrinks is een goed voorbeeld voor de expeditie. Het recent in gebruik genomen kindcentrum is energieneutraal gebouwd. In de zomer levert het gebouw meer energie dan het gebruikt.

Wat gaan we doen met het surplus aan energie van het Kindcentrum? Hoe kan het energiesysteem van de complete wijk er uit komen te zien in de toekomst? Met als inzet Emmerhout energieneutraal in 2027.

Programma:

16:45 uur Inloop

17:00 uur Welkom/opening

17:05 uur Inleiding door wethouder Rene van der Weide

17.15 uur Daan Josee van architecten- en ingenieursbureau Kristinsson over het gebouw + gebruik.

17.30 uur Smart Grid door Enexis

17.45 uur Wijkaanpak Emmerhout

Aansluitend rondleiding door het gebouw, hapje/drankje en netwerkgelegenheid om de contacten met uw aanwezige relaties aan te halen en nieuwe er aan toe te voegen.

19:00 uur Einde.

Nieuwsgierig naar het energie neutrale verhaal achter het Kindcentrum en de plannen voor het verduurzamen van de complete wijk Emmerhout?

Graag aanmelden via info@greendrinkszod.nl.

Het maximum aantal deelnemers is vooralsnog gesteld op 50, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en . . . . zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.

Wij zien er naar uit u op woensdag 13 december te begroeten bij het Kindcentrum in Emmerhout!

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail