4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks; Verduurzamen van 2 grote culturele evenementen

donderdag 18 april 2019

Twee grote culturele evenementen gaan duurzaam, ervaar hun zoektocht en denk mee!

Met een weekje uitstel naar de 3e donderdag hebben we op 18 april weer een mooie GreenDrinks in het verschiet. Twee grote culturele activiteiten die deze zomer en volgend jaar zomer plaatsvinden in het Rensenpark in Emmen zijn op zoek naar duurzame oplossingen. Gastlocatie is de bibliotheek in Emmen Centrum die vanuit hun culturele participatierol naadloos aansluit op deze GreenDrinks.

Uitmarkt Emmen Stadsbbq Edition
Uitmarkt Emmen Stadsbbq Edition 2019 richt zich op nieuwsgierige en avontuurlijke cultuurliefhebbers als ook op het publiek wat komt genieten van de gezelligheid, de optredens en de sfeer. Voor kinderen en jongeren biedt Uitmarkt Emmen een uitdagend actief programma. Naast publiek uit de directe omgeving is het doel regionaal / provinciaal publiek te bereiken. Op 6, 7 en 8 september zijn er creatieve en innovatieve activiteiten, workshops, presentaties en een uitgekiende line up! Voor de acts op het hoofdpodium op zaterdag tekent wederom het AtlasTheater.
Daarnaast heeft Uitmarkt Emmen de ambitie de komende jaren een duurzaam – liefst volledig circulair – festival te worden. En daar gaan ze dit jaar mee beginnen!

Veenbrand
“Veenbrand” is een spektakel dat moet verbinden. Het zijn verhalen van dit land. Gebracht door een collectief van makers uit alle windstreken, samengebracht op dit terrein. Het is daarbij een project dat innig verbonden is met de bevolking van hier die ook een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de voorstelling. Veenbrand vindt plaats in de zomer van 2020 en verwacht 25000 tot 30000 bezoekers.
Ook Veenbrand gaat de uitdaging aan om het gehele project zo duurzaam mogelijk vorm te geven!

Evenementen zijn prachtig en leveren op veel gebieden meerwaarde voor de samenleving. Tegelijkertijd is de ecologische voetafdruk van deze evenementen vaak groot.
Graag nodigen we u uit om mee te denken over innovatie oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van deze grote evenementen. Zowel op de gebieden waar alle evenementen mee te maken hebben zoals energie, afval, voedsel.. maar ook met betrekking tot het nieuw te bouwen podium/decor op de Savanne voor de Veenbrand productie.
Hoe kan de milieu-impact worden beperkt en wat is er op sociaal gebied mogelijk? Waar liggen kansen?

Programma
16:45 uur Inloop en ontvangst i
17:00 uur Opening en welkom
17:05 uur Rineke Marwitch vertelt over de plannen van de komende editie Uitmarkt/Stadsbbq plannen. Welke duurzame stappen nemen ze al en waar liggen kansen?
17:40 uur Christian Fictoor presenteert de productie Veenbrand. Hoe kan milieu-impact worden beperkt en een innovatief, duurzaam podium/decor worden gebouwd?
17:55 uur Aansluitend netwerken met een hapje en drankje
19:00 uur Einde.

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 50, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en, zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding. Meld u zich aan via info@emmenseuitdaging.nl
We zien er naar uit u op donderdag 18 april aanstaande te begroeten bij de bibliotheek in Emmen.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail