4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @ Senbis

donderdag 23 mei 2019

Op donderdag 23 mei 2019 zijn we te gast op het Emmtec-terrein bij Senbis Polymer Innovations B.V.

Senbis Polymer Innovations is een zelf­standig en onafhankelijk R&D bedrijf (research en development) dat zich richt op de ontwikkeling van hoogwaardige polymeerapplicaties. Ze beschikken over een volledig uitgerust laboratorium en pilot plant (proeffabriek). De huidige activiteiten richten zich met name op contractresearch voor (inter)nationale klanten in de hogere en/of niche marktsegmenten van o.a. (technische) garens, monofilamenten, engineering plastics en composieten. In toenemende mate wordt de focus gelegd op biopolymeren, recycling en 3D printing. Daarnaast werkt Senbis aan de ontwikkeling van industriële spin-offs gebaseerd op de eigen unieke kennis.

Tijdens ons bezoek laat Senbis 3 concrete voorbeelden zien van innovatieve spin-offs:

3D Printdraad
Een prachtig voorbeeld van een succesvolle spin-off is het productiebedrijf dat Senbis heeft opgebouwd op het gebied van 3D printen, genaamd Innofil3D. Het bedrijf groeide al snel uit tot één van de meest vooraanstaande producenten van monofilamenten voor 3D printen en opereert sinds 1 januari 2017 onafhankelijk van Senbis.

Tuinbouwtouw
Senbis ontwikkelde composteerbaar touw met hoge sterktes uit 100% biobased grondstoffen. Een uitkomst voor tuinders, die na de oogst altijd blijven zitten met organisch plantafval en kunststof touw (waaraan de planten omhoog groeien). Dankzij het touw van bio-polymeer hoeft het er niet meer uit gesorteerd te worden, maar kan het gelijktijdig mee afgevoerd worden met het organisch afval. Dat is een duurzame oplossing EN scheelt aanzienlijk in de kosten. Met dit touw heeft Senbiseen wereldprimeur op de markt gebracht!

Trimdraad
Een grastrimmer snijdt het gras door middel van een trimdraad dat heel snel ronddraait. Dit trimdraad slijt en komt in het milieu terecht. Senbis heeft een trimdraad ontwikkeld van composteerbaar materiaal en is bezig dit op de markt te brengen.

 

Programma

16:45 uur Inloop met koffie/thee.

17:00 uur Welkom/opening.

17:05 uur Presentaties door Bas Krins, Technical Manager Senbis, met aansluitend rondleiding

18:15 uur Hapje/drankje en netwerkgelegenheid om de contacten met uw aanwezige relaties aan te halen en nieuwe er aan toe te voegen.

19:00 uur Einde.


Hoe aan te melden?

Wilt u ook een kijkje nemen bij dit unieke bedrijf met zijn innovatieve spin-offs op het Emmtec-terrein In Emmen?

Meld u dan aan via info@greendrinkszod.nl

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 50, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en, zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.
We zien er naar uit u op donderdag 23 mei aanstaande te begroeten bij Senbis.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail