4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @ Olijslager Emmen

donderdag 10 januari 2019

Olijslager bestaat in 2019 65 jaar en daarom organiseren we samen met Robert van Büseck, directeur-eigenaar Olijslager Groep, op 10 januari een uitgebreide(r) GreenDrinks. Natuurlijk om dat jubileum te vieren en elkaar een goed, gelukkig en betekenisvol nieuw jaar te wensen, maar ook om stil te staan bij de waarde van “betekenisvol ondernemen” en om kort vooruit te blikken naar Olijslager’s plannen voor de komende jaren.

We zijn er erg trots op, dat Kees Klomp, oprichter en trekker van de Betekeniseconomie in Nederland, naar Emmen komt om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan dit event. Op zijn bekende enthousiaste en inspirerende wijze zal hij vertellen waar Betekenis-economie voor staat en wat dat voor ondernemers in de regio kan betekenen.
Nieuwsgierig naar Kees’ boodschap? Bekijk dan alvast Bijgaand kort filmpje

Op donderdag 10 januari ontvangen wij u dus graag bij:

Olijslager Verf B.V. in Emmen.
Olijslager Verf BV is met verkooppunten in Friesland, Groningen en Drenthe één van de grootste verfgroothandels van Nederland. Een totaalleverancier met meerdere bedrijven, te weten Schriever, Stucshop, VAGGlas en Probin. Maar daar gaan we het op 10 januari niet uitgebreid over hebben.
Wel over het 65-jarig jubileum (kort), het voornemen om het 60’er-jarenpand in Emmen te “refurbish’en” naar een energiezuiniger pand, de MVO-insteek (info prominent aanwezig op de website, onderbouwd met het certificaat van de MVO-alliantie Noord Nederland), de noodzaak om met het hele personeel invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord/Betrokken Ondernemen, naadloos aansluitend bij Betekenisvol Ondernemen, de insteek van Kees Klomp.

Programma

16:45 uur Inloop en ontvangst.

17:00 uur Welkom en Nieuwjaarswens door Robert van Büseck en Geert Huitema.

17:10 uur Robert van Büseck staat kort stil bij het jubileum, de verbouw van het pand en wat uitgebreider bij de betrokkenheid van de Olijslager collega’s en zijn streven naar duurzame inzetbaarheid van mensen in de onderneming. Noem het inclusief, dat collega’s -als voorbeeld- bij ernstige en langdurige ziekte verbonden blijven aan en betrokken bij Olijslager. Robert neemt u mee in zijn visie op Inclusief-, Maatschappelijk Betrokken-en/of Betekenisvol Ondernemen en geeft een praktijkvoorbeeld van de kansen van inclusief ondernemerschap voor een MKB onderneming.

17:30 uur Uitreiking MVO-Certificaat, uitgegeven door MVO-Alliantie Noord Nederland en korte demo van de MVO-App door Geert Huitema.

17:40 uur Kees Klomp, directeur SMO en oprichter en aanjager van de Betekenis-economie praat u bij over zijn motivatie en welke toegevoegde waarde betekenisvol ondernemen voor u kan hebben.
Na een universitaire studie politicologie en communicatiewetenschap was Kees bijna 15 jaar werkzaam als marketing-adviseur bij gerenommeerde internationale adviesnetwerken BBDO, Y&R en TBWA. Daar adviseerde hij vele, grote, (inter-)nationale merken. In 2006 liep hij vast met zijn maatschappelijk geëngageerde ethiek in het conventionele bedrijfsleven. Het lukte hem niet langer om te werken voor bedrijven die alleen maar bezig zijn zichzelf te verrijken, ten koste van de planeet en/of mensheid. Hij besloot dan ook om ontslag te nemen, te verhuizen naar Drenthe en zijn kennis en kunde op het gebied van business development voortaan alleen nog maar te gebruiken om de wereld te verbeteren. Hij gebruikt daarbij zijn boeddhistische levensbeschouwing als actieve inspiratiebron.

18:00 uur Feliciteer Olijslager met het jubileum. Als u een cadeau wilt geven, dan heel graag in de vorm van een “envelop met inhoud” (de opbrengst wordt geschonken aan de Emmense Uitdaging).
Praat na met Kees Klomp en trekkers van de Betekeniseconomie in Drenthe (Adriaan Pals, Linda Meijer, Henk Lukken en/of Eva Hamming).
En natuurlijk netwerken met een drankje en een hapje, om de contacten met uw aanwezige relaties aan te halen en nieuwe daar aan toe te voegen.

19:30 uur Einde.

Hoe aan te melden?
Meld u zich aan via info@greendrinkszod.nl of info@emmenseuitdaging.nl

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail