4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @ Hondsrug College

donderdag 13 juni 2019

Op donderdag 13 juni 2019 zijn we te gast bij Hondsrug College.

Het Hondsrug College is een scholengemeenschap voor lwoo (leerwegondersteunend onderwijs), vmbo, vakcolleges, mavo, havo, atheneum, vwo+, gymnasium, technasium en ondernemend leren. Met zo’n 2000 leerlingen een grote school die uitblinkt als het gaat om ondernemend leren en samenwerken met ondernemers en overheid.

Het Hondsrugcollege stimuleert leerlingen en medewerkers om ondernemend bezig te zijn. Ze hebben de vrijheid om buiten de gangbare kaders te denken en over hun grenzen heen te kijken. Nieuwe initiatieven en samenwerkingen met bedrijven en MBO/HBO opleidingen worden gestimuleerd en gefaciliteerd.
Een prachtig voorbeeld hiervan is het Tiny Biobased House dat op dit moment door leerlingen wordt gebouwd op het terrein van het Hondsrug College. Een samenwerking met het Drenthe College, NHL Stenden en meerdere lokale ondernemers.
Ook de Solarboot is zo’n mooi voorbeeld. Technasium leerlingen bouwden deze zelf en gaan hier komend weekend tijdens de Young Solar Challenge mee racen in Friesland. Ook voor dit project is de samenwerking gezocht met lokaal betrokken ondernemers.
En ook de overheid wordt betrokken bij het onderwijs. Onlangs wonnen leerlingen van het Hondsrugcollege een van de prijzen tijdens hun deelname aan een 30-uur durende Hackathon met een innovatieve prullenbak. Vervolgens mochten zij hun innovatieve idee presenteren op het gemeentehuis.
Prachtige voorbeelden waarbij leerlingen in de praktijk ervaringen opdoen die hun leven lang bijblijven!

ICT Lyceum
Het ICT Lyceum is een uniek initiatief in Nederland van het Hondsrug College en de NHL Stenden Hogeschool. Leerlingen van het ICT Lyceum worden intensief begeleid door docenten van het Hondsrug College en de NHL Stenden Hogeschool. Leerlingen kunnen tijdens hun vwo- of havo-opleiding in de bovenbouw bepaalde vakken al op hbo-niveau volgen. Deze vakken zijn ontwikkeld door de NHL Stenden en kunnen tijdens een vervolgstudie aan bijvoorbeeld de NHL Stenden Hogeschool overgeslagen worden.
De leerlingen krijgen niet alleen onderwijs over ICT-techniek, zoals robots bouwen, maar leren ook de geheimen van Google, het ontwikkelen van bijvoorbeeld een huisstijl, marktonderzoeken doen etc.. Tijdens deze GreenDrinks vertelt Ron Matena, aanjager van het ICT-Lyceum, hier meer over.

 


Programma

16:45 uur Inloop met koffie/thee.

17:00 uur Welkom/opening door directeur bestuurder Hondsrug College Gerald Bossenbroek

17:05 uur Presentatie ICT-Lyceum door aanjager Ron Matena

17.20 uur Showcases door Henri Pragt en Technasium-(oud)leerlingen
Gevolgd door een hapje/drankje en netwerkgelegenheid om de contacten met uw aanwezige relaties aan te halen en nieuwe er aan toe te voegen.

19:00 uur Einde.


Hoe aan te melden?

Bent u ook benieuwd naar hoe deze scholengemeenschap dmv samenwerken en innovatief onderwijs zich inzet om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst?

Meld u dan aan via onderstaande link:
Aanmelden GreenDrinks Hondsrug College

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 40, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en, zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.
We zien er naar uit u op donderdag 13 juni aanstaande te begroeten bij het Hondsrugcollege.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail