4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @ GreenField Project Drentea

donderdag 8 september 2016

Circulariteit

2016 0830: Aanmelden is niet meer mogelijk. We hebben toch besloten het maximum op 100 deelnemers te moeten stellen en dat aantal is inmiddels bereikt.

Wist u dat achter de productiehallen van Drentea op een bijna net zo groot veld agrarische producten worden geteeld, waarmee bio-based-grondstoffen voor meubilair (en andere zaken) kunnen worden gemaakt? Drentea geeft daarmee op vooruitstrevende wijze invulling aan Circulariteit en vervult daar een voorbeeldrol in.

GreenDrinks @ GreenField Project – Drentea.

Tijdens de GreenDrinks bij Drentea in 2014 werd al aangekondigd dat het veld achter de productiehal een bio-bestemming zou krijgen en toen is ter plekke voor de aanleg contact gelegd tussen Drentea en Snoek Hoveniers.
Het “GreenField” is inmiddels aangelegd, wordt tijdens deze “GreenDrinks” feestelijk geopend door Bouke Arends, burgemeester a.i., en is opgenomen in de lijst van 50 aansprekende projecten op www.circulairondernemen.nl.

“Wil je weten wat de circulaire economie nu eigenlijk precies inhoudt? Neem dan eens een kijkje op het GreenField in Emmen. Drentea, ontwerper en producent van stalen producten, ontwikkelde dit tuin- en parklandschap van 20.000 m2 naast hun productielocatie. Daarmee werken ze aan de vergroening van het industriegebied, en werken ze mee aan duurzaamheid. Alle kenmerken van groene techniek en sociale innovatie zijn aanwezig. De gewassen die er groeien worden gebruikt voor nieuwe producten en er kunnen grondstoffen en materialen worden ontwikkeld en getest. In juni 2015 werd de aanleg gestart in samenwerking met de provincie Drenthe, gemeente Emmen en verschillende bedrijven. Onderwijsinstellingen gebruiken de ruimte om praktijkopdrachten en projecten uit te voeren. Een mooie bonus: ze kweken er biologische groenten en fruit voor de Voedselbank”.

Daarnaast kunt u kantoormeubilair met een werkblad van gras bekijken en krijgt u info over Drentea’s inspanningen om samen met andere partijen “afval”-materiaal op alternatieve wijze te her-gebruiken. Samen met GreenPAC is een kantoormeubel ontwikkeld, samengesteld uit rest- en biobased- materiaal, te presenteren tijdens het biobased event op 22 september, maar een tipje van de sluier wordt op 8 september al opgelicht.

Programma

16:45 uur Inloop en ontvangst.
17:00 uur Welkom (Bert Top, directeur Drentea)
17:05 uur De filosofie achter het GreenField Project (Erik Luisman, Drentea)
17:15 uur Landscaping (Gienus Reurink, Snoek Hoveniers)
17:25 uur Waarde van GreenField voor bio-based ondernemen (Bouke Arends)
17:35 uur Formele opening van het Drentea GreenField Project (Bouke Arends)

17:40 uur Facultatief:

  • Rondleiding over het terrein,
  • Inrichting van een deel als groentetuin voor de Voedselbank,
  • Demonstraties door leerlingen van Praktijkschool PRO-Emmen, afdeling Groen,
  • Expositie Circulariteit en GreenField.

Aansluitend GreenDrinks met hapjes (verzorgd door Praktijkschool PRO-Emmen met producten uit de streek) om de contacten met uw bestaande relaties te verstevigen en nieuwe er aan toe te voegen.

Nieuwsgierig naar Drentea’s bijdrage aan de invulling van Circulaire Economie/ Circulariteit, de samenwerking met scholen, met maatschappelijke organisaties zoals de Voedselbank en met startende ondernemers vanuit bijvoorbeeld Growing Workplace?

Voor aanmelden zie het blok, rechtsboven op deze pagina.
Vooralsnog is er geen maximum gesteld aan het aantal deelnemers vanuit het GreenDrinks-relatiebestand.

 

 

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail