4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks | FC Emmen Naoberschap

donderdag 16 november 2023

GreenDrinks FC Emmen Naoberschap
Op donderdag 16 november zijn we te gast bij de maatschappelijke stichting van FC Emmen. We maken kennis met FC Emmen Naoberschap en de vele bijzondere projecten die van hieruit worden georganiseerd. We ontdekken hoe de gemaakte impact wordt gemeten en welke stappen hiervoor zijn ondernomen. Uiteraard doen we dit op de plek waar het allemaal gebeurd; in het stadion van FC Emmen!

Met FC Emmen Naoberschap staat niemand buitenspel!

FC Emmen Naoberschap, de maatschappelijke stichting van betaald voetbalclub FC Emmen, wil met haar maatschappelijke projecten ervoor zorgen dat niemand buitenspel staat. De kracht van het voetbal en het merk FC Emmen wordt ingezet om een maatschappelijk doel te bereiken.
Het stadion De Oude Meerdijk is de uitvalsbasis voor maatschappelijke projecten, de spelers en trainers worden ingezet als rolmodellen en de stichting maakt gebruik van het (sponsor)netwerk van FC Emmen. Onder de drie kerndoelen ‘Jeugd en Gezondheid’, ‘Meedoen’ en ‘Op weg naar werk’ organiseert FC Emmen Naoberschap gedurende het voetbalseizoen vijftien maatschappelijke projecten. Van lesprogramma’s op scholen tot jongerenactivatie en van 55-plussers die (weer) in beweging komen met OldStars Walking Football tot mensen, met een afstand tot de arbeidsmarkt, begeleiden naar werk of opleiding. Hoe verschillend ook, het zijn projecten die je allemaal kan scharen onder naoberschap.

Voor de GreenDrinks bijeenkomst bij FC Emmen Naoberschap hebben we een gevarieerd programma met een aantal sprekers. Commercieel Manager Guus de Vries praat u bij over de huidige stand van zaken en de toekomstvisie van de club. Burgemeester en voorzitter van FC Emmen Naoberschap Eric van Oosterhout, vertelt over de diverse maatschappelijke projecten en de doorgemaakte groei in de afgelopen vijf jaar.

Vervolgens neemt Jos Schaart (manager FC Emmen Naoberschap) u mee in de wijze waarop FC Emmen Naoberschap haar maatschappelijke impact meetbaar maakt en welke stappen zij de afgelopen periode daarvoor hebben genomen.

Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met een rondleiding door het stadion. Na de rondleiding is het tijd voor soep en belegde broodjes en is er ruimte om elkaar te ontmoeten.


Programma

16.45 uur:  Inloop

17.00 uur: Aftrap door Linda Meijer (GreenDrinks ZOD)

17.05 uur: Guus de Vries over ontwikkelingen en ambitie van FC Emmen

17.20 uur: Eric van Oosterhout over ruim vijf jaar FC Emmen Naoberschap

17.25 uur: Jos Schaart over de meetbare impact van FC Emmen Naoberschap

17.45 uur: Vragen en korte pauze

18.00 uur: Rondleiding

18.30 uur: Soep met broodjes en de gelegenheid om elkaar te ontmoeten

19.15 uur: Einde bijeenkomst

Graag verwelkomen we u op donderdag 16 november bij FC Emmen Naoberschap!

Hoe aan te melden?
Bent u ook benieuwd naar de impactvolle projecten van FC Emmen Naoberschap en de wijze waarop zij de gemaakte impact meten?
Meld u zich dan aan via de link in de eerder verstuurde mail met uitnodiging of meld u aan via: info@greendrinkszod.nl

Voor deze GreenDrinks zijn maximaal 40 plekken beschikbaar.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail