4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @ Experimenteerbuurt Emmen

donderdag 14 september 2017

We gaan dit keer een kijkje nemen bij iets nieuws, iets in opbouw, iets innovatiefs en een belofte op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Als je naar de samenleving kijkt, zul je soms/vaak/regelmatig denken . . . . “Kunnen we het niet anders doen? Anders met elkaar samenleven, anders bouwen, anders wonen, anders met de natuur omgaan, anders organiseren, anders financieren?”

Daarom werd in 2016 “De Experimenteerbuurt” opgericht met als doel gebiedsontwikkeling op een vernieuwende manier aan te jagen en in Emmen de meest vernieuwende buurt van Nederland realiseren. Daar leven straks “echte” mensen en daar is alle ruimte voor experimenten van particulieren en bedrijven. Allerlei sociale experimenten zijn daar mogelijk, zoals experimenteren op het gebied van wonen, bouwen, voedsel en nieuwe ketensamenwerkingen.

Mooi, maar wat betekent dat nou concreet? Wat gaat daar gebeuren?

Vrij naar en met dank aan Martin Laning (18 februari RTV Drenthe): Een volautomatische groentetuin, een fabriek voor zonne-energie fietsen, of een bijzondere woonvorm voor ouderen, gehandicapten of misschien wel voor jezelf.  Het kan straks  allemaal in Nederlands eerste Experimenteerbuurt  op de voormalige gemeentecamping aan de Angelsloërdijk in Emmen.  Het idee komt van Alya Assen en Diem Do en heeft de steun van de gemeente Emmen, woningstichting Domesta en Koenen Bouw. De komende tien jaar is iedereen die iets wil onderzoeken of wil experimenteren van harte welkom om zijn of haar idee concreet uit te voeren.

Doeners gezocht.

Alya en Diem zoeken mensen en bedrijven met leuke, gekke, misschien wel rare ideeën die een plek zoeken om die ideeën om te zetten in iets concreets. “Jij zorgt voor het idee en het experiment, wij voor de buurt waarin je gelijkgezinden kunt ontmoeten”, aldus Alya. De creatievelingen konden zich al melden, de Cubestee is inmiddels geplaatst, het veld is geëgaliseerd en men is al druk bezig geweest om te kijken hoe alles op het terrein past.

 

Programma:

16:45 uur Inloop

17:00 uur Welkom/opening

17:10 uur Uitleg van Alya en Diem:

Wat is de Experimenteerbuurt? Wie kan meedoen? Hoe kun je meedoen? Rol en inbreng van de deelnemende partners (Gemeente Emmen, Domesta en Koenen Bouw). Wat hangt er aan initiatieven al aan de muur?

Aansluitend hapje/drankje.

19:00 uur Einde.

 

Nieuwsgierig naar wat de Experimenteerbuurt voor u, uw bedrijf, uw omgeving kan betekenen? Meldt u dan via mail voor deze GreenDrinks aan bij info@greendrinkszod.nl

Het maximum aantal deelnemers is vooralsnog gesteld op 50, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en . . . . zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.

Wij zien er naar uit u op donderdag 14 september te begroeten bij Experimenteerbuurt Emmen. De Experimenteerbuurt is gelegen aan het eind van de Angelsloërdijk. Navigatie op Angelsloërdijk 39, Emmen. U vind de Experimenteerbuurt dan aan uw rechterhand.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail