4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks Duurzame Gassen / Duurzaam Rijden

woensdag 16 december 2015

Naar aanleiding van een recent bericht in het DvhN over de “Waterstof-bus” van de firma Holthausen in Hoogezand (zie: Holthausen2) schetsen wij u de mogelijkheden die “Groen Gas” nu al kan bieden als tussenoplossing om uiteindelijk in 2050 op autogebruik de CO2- en fijnstof-uitstoot te minimaliseren.

Thema: Het milieu effect van rijden op GroenGas, Elektriciteit, met een Hybride of op Diesel.

De firma Holthausen bestaat dit jaar 70 jaar en is gespecialiseerd in het leveren van vele soorten gassen. Van campinggas en gas voor de barbecue tot industrieel gas voor de grote industriële bedrijven. Al geruime tijd is daar GroenGas aan toegevoegd. Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel en dat blijkt uit de recente introductie van H2 als autobrandstof.
H2 is dus nog een belofte voor de toekomst, maar nu al is rijden op GroenGas een milieuvriendelijk en voordelig alternatief voor rijden op fossiele brandstof.
Als dieselauto’s worden omgebouwd naar Dual Fuel CNG en benzineauto’s worden voorzien van een volledige CNG installatie kan de uitstoot van CO2 en fijnstof direct al worden gereduceerd. De provincies Groningen en Drenthe geven subsidie op ombouw naar rijden op GroenGas. Daardoor bedraagt de investering vaak niet meer dan € 1000 en die is door efficiënter brandstofverbruik snel terugverdiend.

Autobedrijf Misker is opgericht in 1920 in Nieuw Amsterdam. Klanten konden daar terecht voor reparatie en onderhoud van motoren en fietsen. De slogan “als Misker het niet maken kan, geef het dan maar aan de vuilnisman” die toentertijd bij de klanten bekend was, wordt nog steeds gehanteerd. Met Ford en Mazda heeft autobedrijf Misker twee ijzersterke merken in handen. Deze beide merken hebben allebei een andere gedachte over CO2 reductie. Totdat de zero emission voertuigen voor alle mensen bereikbaar zijn blijven we fossiele brandstoffen gebruiken.
De kunst is om de motoren zo efficiënt en zo schoon mogelijk te maken. Ford en Mazda beheersen die techniek zeer goed. De Modellenlijn van Ford bevat o.a. volledig elektrische voertuigen, Full Hybride en plug in hybride voertuigen. Ook met de conventionele benzine en diesel motoren hebben de beide merken zeer goede resultaten wat betreft CO2 reductie. Ford heeft bijvoorbeeld met de 1.0 ecoboost motor reeds 3 keer de “international engine of the year award” gewonnen.

Programma.

16:45 uur  Ontvangst en welkom met koffie/thee.

17:00 uur Presentatie van Stefan Holthausen over H2 als mogelijk toekomstige autobrandstof en de rol van GroenGas op de weg naar het doel in 2050: Minimalisering van CO2- en fijnstof-uitstoot.

17:20 uur Presentatie van Bram Misker over de verduurzaming van de productie van huidige auto’s en de elektrische en hybride modellen in het leveringspallet.

Aansluitend GreenDrinks met hapjes en drankjes met ruime gelegenheid om de banden met uw bestaande relaties te verstevigen en nieuwe relaties aan uw netwerk toe te voegen.

19:00 uur Einde.

Hoe aan te melden?

Wilt u weten wat GroenGas nu eigenlijk is, hoe je van afval autobrandstof maakt, welke elektrische en hybride modellen nu al inzetbaar zijn en wat de mogelijkheden zijn van ombouw naar GroenGas?
Meldt u dan via een mail aan bij info@greendrinkszod.nl.
Het maximum aantal deelnemers is 60, dus wees er snel bij, want VOL=VOL.

Wij zien er naar uit u op (let op: woensdag) 16 december 2015 te mogen begroeten bij
Autobedrijf Misker
Kapitein Nemostraat 50
Emmen

Noot: CCE-leden zijn na de GreenDrinks nog mooi op tijd voor de X-mas-party. . .

 

 

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail