4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks bij Duurzame Dates 2017

donderdag 13 april 2017

Op donderdag 13 april 2017 organiseren Provincie Drenthe, Kamer van Koophandel, Drenthe in Transitie en IVN voor de vijfde keer Hét Duurzaam Drenthe Event. Een evenement waar ondernemers, overheid en onderwijs elkaar ontmoeten met duurzaamheid , lees: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, als verbindende factor.

Zowel qua inhoud als qua datum een mooie gelegenheid voor een ‘uitstapje’ naar Assen om daar met het GreenDrinks netwerk bij aan te sluiten.

Tijdens deze middag wordt de winnaar van de Duurzame Date Award (duurzaamste Drents bedrijf van 2017) bekend gemaakt en de wordt de Willy Wortel Award voor particuliere initiatieven uitgereikt. Daarnaast zijn er verschillende workshops te volgen en is er volop tijd om elkaar te ontmoeten op de ‘Date Plaza’.

Natuurlijk zijn we zelf aanwezig op de Date Plaza en u treft daar ook onder andere de GreenDrinks-leden Drentea, ABS-Carexpert en Vriend Duurzaam.

Let op: De manier van aanmelden wijkt af van de reguliere GreenDrinks. Aanmelden kan alleen via de website van de provincie, http://fd9.formdesk.com/provinciedrenthe/bezoekerdded2017.

André Faaij, directeur van de Energy Academy in Groningen, zal als dagvoorzitter de aanwezigen door het programma leiden. Deelnemers kunnen zich laten adviseren op de Date Plaza, kennismaken met duurzame ondernemers en kiezen uit aansprekende workshops.

Vanuit GreenDrinks hebben wij in samenwerking met Retropop invulling gegeven aan een van die workshops “Verduurzaming Retropop”

Jaarlijks trekken duizenden muziekliefhebbers naar Emmen om het Retropop festival te bezoeken. Dit festival voert de bezoekers mee terug naar de jaren 70, 80 en 90. Door de muziek en bijbehorende sfeer op het festivalterrein. De beleving van de bezoekers – 17.500 in 2016 – staat tijdens deze dag voorop.
De uitdaging: Hoe verduurzaam je zo’n mooi groot festival zonder in te leveren op de algehele beleving?

Tijdens deze workshop neemt organisator Johan Lubbers u mee voor een kijkje achter de schermen en de plannen voor Retropop 2017. Deelnemers worden uitgenodigd en uitgedaagd om na te denken over innovatieve oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van dit grote muziekfestival in Drenthe. Waar liggen kansen?

Deelname aan deze workshop en/of een van de andere workshops wordt van harte aanbevolen!

 

Programma:
12:30 uur Inloop en ontvangst.

13:15 uur Welkom en opening door de dagvoorzitter André Faaij

  • Stemmen voor de publieksprijs
  • Bekendmaking van het ‘Duurzame Drentse Bedrijf/initiatief van 2017′ en de ‘Willie Wortel award’ door juryvoorzitter de heer T. Stelpstra

17:00 uur Netwerkborrel op de Date Plaza.

 

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail