4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @DoReMiFa (Van muziekschool naar duurzaam appartementencomplex)

donderdag 12 mei 2016

De voormalige muziekschool in Emmen wordt omgebouwd naar 36 appartementen op basis van het “passief bouw”-principe, dus met heel veel aandacht voor duurzaamheid.
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, deze GreenDrinks zit (ook weer) helemaal vol.

De voormalige muziekschool is na het faillissement van CQ aangekocht door Van Nie Beheer met voornoemde duurzame doelstelling. Daardoor is het ook meer dan projectontwikkeling an sich en vervult Van Nie Beheer een voorbeeldfunctie voor collega-investeerders/ontwikkelaars.

Op 9 april 2015 is een GreenDrinks georganiseerd met thema “Passief Bouw, Nieuwbouw” (u vindt het verslag nog in de Historie), nu dus specifiek voor Bestaande bouw, inclusief ingrijpende bestemmingswisseling. De transformatie van de muziekschool is begin 2016 voortvarend gestart en op 31 maart is het 1e (Do-) deel van het complex met 8 appartementen opgeleverd in aanwezigheid van wethouder Jisse Otter.

In het artikel over die eerste oplevering in het DvhN noemt Ruud Room dit project “Het meest energiezuinige getransformeerde complex van Emmen en mogelijk van Drenthe”. Opvallend is het ontbreken van een gasaansluiting, van CV-radiatoren en zelfs (m.u.v. de badkamers) van vloerverwarming. De appartementen zijn “all-electric”, waar ventilatoren zorgen voor 24/7 naverwarming van de lucht. Zonnepanelen, drie-laags glas en extreem isolerende maatregelen zijn standaard.

U hoort en ziet daar meer (alles) over op 12 mei, maar nogmaals. . . . . ., deze GreenDrinks zit (over-)vol en aanmelding is niet meer mogelijk.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail