We gaan op 16 november een kijkje nemen bij de “basis” van nieuwe technologische ontwikkelingen en van nieuwe, innovatieve bedrijven die in de toekomst Maatschappelijke Verantwoord (met aandacht voor Milieu en Mens) gaan Ondernemen.
Steeds meer zijn we ons er van bewust, dat je qua nieuwe technieken van alles kunt verzinnen, maar dat er altijd een hechte ”basis” aanwezig moet zijn om er een succes van te maken. En met die “basis” bedoelen we dan goed opgeleide medewerkers.
Momenteel kun je bijna wekelijks naar een lezing, een symposium of een bijeenkomst over “Energie-transitie” om nieuwe ontwikkelingen te horen en/of om mee te denken aan alternatieven voor fossiele brandstof. Prachtige plannen, gebaseerd op de toepassing van nieuwe technieken, die gebruik maken van aarde, zon of wind om energie op te wekken.
Vaak wordt daarbij niet gedacht aan hergebruik van bestaande installaties en infrastructuur en, nog belangrijker, de daarvoor zo belangrijke factor “mens”. Immers, nieuwe technieken en nieuwe toepassingen vragen om medewerkers die daar gericht voor zijn opgeleid.
DCTech signaleerde dat “gat” in de benadering en neemt het initiatief om samen met regionale Overheid, Onderwijsinstellingen en Ondernemingen in 4 jaar (2018-2022) dat gat te dichten. Doel: Adequaat opgeleide medewerkers die een toevoegende waarde zullen leveren aan die nieuwe technologieën. Het project richt zich in eerste instanties op de 3 noordelijke provincies, maar wordt vanuit Drenthe College Emmen getrokken. Een plan met een boodschap, met grote kansen en een beoogd grote inbreng vanuit de regio.
Wat doet DC nog meer?
Sinds een paar jaar hoort de duurzame technische technologie middels DCTech tot de wereld van techniek, waarvoor Drenthe College opleidingen verzorgt. Naast de info over het project “GAS2.0” kunt u op de 16e ook kennismaken met andere projecten; zoals: Collall (een goede, veilige en duurzame lijm op basis van biobased grondstoffen), de Plastic Recyclestraat, de duurzame douche en de bouw van een duurzame fiets.
Programma:
16:45 uur Inloop
17:00 uur Welkom/opening
17:10 uur Presentatie door Henk Lukken, Manager DCTech
Rondje langs de lopende projecten.
Wat is project GAS2.0?
Hoe sluiten we qua opleiding aan op de nieuwe ontwikkelingen? Wat is daarvoor nodig van Overheid, Onderwijs en Ondernemingen? Hoe kun je meedoen?
18:00 GreenDrinks met hapje/drankje. 19:00 uur Einde.
Hoe aan te melden?
Nieuwsgierig naar de inhoud van projectplan GAS2.0, naar de andere innovatieve projecten van DCTech wat dat voor u, uw bedrijf, uw omgeving kan betekenen?
Meldt u dan via mail voor deze GreenDrinks aan bij info@greendrinkszod.nl.
Het maximum aantal deelnemers is vanwege het grote aantal aanmeldingen verhoogd naar 75, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en . . . . zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.
Wij zien er naar uit u op donderdag 16 november te begroeten bij DCTech!