4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks bij Wildlands in Emmen

donderdag 11 mei 2023

GreenDrinks bijeenkomst bij Wildlands in Emmen

Op donderdag 11 mei nemen we een bijzonder kijkje achter de schermen bij Wildlands in Emmen. Wildlands is één van de meest duurzame dierenparken van Europa. Energie en water, grondstoffen en afvalstromen worden in het park in een gesloten kringloop (her)gebruikt. De natuur zelf is tijdens alle bouwprojecten een inspiratiebron. Tijdens deze GreenDrinks neemt Wildlands u mee op een duurzaamheidsexpeditie!

Houd u bij aanmelding rekening met het tijdstip. Deze GreenDrinks begint een uur eerder dan u gewend bent!


Wildlands wil liefde en respect voor de natuur bevorderen. Om zelf de natuur zo min mogelijk te belasten, is duurzaamheid bij Wildlands een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Ook werkt Wildlands hierin veel samen met het onderwijs. Zo zijn studenten van NHL Stenden op dit moment bezig met het project ‘Plastic Soup? Close de Loop!’ waarin ze aan de slag gaan met circulariteit van plastics.

Tijdens deze GreenDrinks neemt Job Stumpel van Wildlands ons mee in de duurzame wereld van Wildlands. We bezoeken onder andere de Waterfabriek waar we ontdekken hoe Wildlands water hergebruikt. Al het afvalwater en regenwater in Wildlands wordt opnieuw gebruikt. Het wordt gezuiverd in de Waterfabriek en gaat vervolgens terug het park in.

En we ontdekken hoe Wildlands aan het felbegeerde Green Key Goud certificaat gekomen is. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Dit betekent dat Wildlands voldoet aan de hoogst haalbare normen op het gebied van duurzaamheid. Een prachtige prestatie!


Programma

 
15:50 uur: Verzamelen bij hoofdingang Wildlands

16:00 uur: Start Rondleiding door Job Stumpel van Wildlands

17:00 uur: Napraten en elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje in de foyer van het Atlas Theater.

18:00 uur: Afsluiting


Hoe aan te melden?
Bent u ook benieuwd hoe Wildlands zich heeft ontwikkeld tot een van de duurzaamste dierenparken van Europa? Meld u zich bij voorkeur aan via de link die u heeft ontvangen in de uitnodigingsmail.
Bent u (nog) geen GreenDrinks-lid en wilt u graag een keer aansluiten om kennis te maken met het netwerk? Stuurt u dan een mail naar info@greendrinkszod.nl.
Voor deze GreenDrinks zijn slechts 25 plekken beschikbaar. Bij aanmelding hebben leden van GreenDrinks een preferente positie.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail