4 Green Support / Aanvalsleiders

GreenDrinks @ Drents Bakkie

donderdag 18 november 2021

Donderdag 18 november zijn we te gast bij koffiebranderij Drents Bakkie in Emmen. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken we – onder het genot van een (h)eerlijk bakkie – hoe hier werk wordt gecreëerd door het branden van koffie!


18-11-2021 Drents Bakkie

Drents Bakkie is een sociaal, circulaire koffiebranderij en heeft als missie mensen voorzien van een heerlijk bakkie koffie en om werkgelegenheid te creëren in Emmen en omgeving.
Drents Bakkie is opgericht onder de paraplu van sociaal onderneming Toolbox in het Rensenpark (voormalig dierentuin) in Emmen. In de loop van dit jaar groeide de organisatie uit het jasje en verhuisde onlangs naar een nieuwe locatie op het industrieterrein Bargermeer. Met een nieuwe grotere brander en een mooie samenwerking met Feyen (groothandel/specialist koffie) kan de productie flink worden opgeschaald.

Drents Bakkie biedt ontwikkelplekken, leerwerkplekken en betaalde banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of eigenlijk zoals zij het zelf omschrijven; voor mensen die via andere wegen hun kwaliteiten leren ontdekken. Drents Bakkie gelooft dat iedereen in staat is zich te ontwikkelen en zelf gemotiveerd raakt om een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Circulariteit neemt een zeer belangrijke plaats in binnen de organisaties. Van het inrichten van het pand met gerecyclede materialen en het hergebruiken van koffiedik tot het upcyclen van oude koffieverpakkingen tot nieuwe originele producten.

‘Koffiebaas’ Ruben Haak vertelt u hier op 18 november alles over en neemt u mee voor een kijkje achter de schermen!


Programma

16.45 uur Inloop met (h)eerlijke koffie en thee

17.00 uur Welkom/opening

17.05 uur Presentatie en rondleiding door ‘Koffiebaas’ Ruben Haak met aansluitend de mogelijkheid tot netwerken

19.00 uur Einde

Graag verwelkomen we u donderdag 18 november bij Drents Bakkie aan de Phileas Foggstraat 22a in Emmen!


Hoe aan te melden?
Bent u ook benieuwd hoe Drents Bakkie werk creëert door koffie te branden? Meld u zich dan aan via de link die u heeft ontvangen via de persoonlijke uitnodiging in de mail of stuur een bericht naar info@greendrinkszod.nl

Voor deze GreenDrinks zijn er maximaal 30 plekken beschikbaar. Bij aanmelding hebben leden van GreenDrinks een preferente positie.

Bent u (nog) geen GreenDrinks-lid en wilt u graag een keer aansluiten om kennis te maken met het netwerk? Stuurt u dan een mail naar info@greendrinkszod.nl.

 

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail