4 Green Support / Aanvalsleiders

Dag vd Duurzaamheid @ Atlas Theater Emmen: Van duurzaam naar betekenisvol ondernemen

woensdag 10 oktober 2018

Op woensdag de 10e van de 10e organiseren GreenDrinks/MVO-Platform ZODrenthe, de gemeente Emmen, MVO-Alliantie Noord Nederland en KVK in het Atlas-theater een event met als hoofdthema Van “Duurzaam-“ naar “Betekenisvol Ondernemen.Betekenisvol ondernemen gaat over innovatie en over kansen, het is een andere manier van ondernemen die past bij de uitdagingen van nu én van de toekomst. Op 10 oktober nemen deskundige sprekers je met concrete voorbeelden mee naar die toekomst en tonen je hoe je “Betekenisvol” kunt ondernemen, wat dat voor jou als ondernemer betekent, waar jouw kansen liggen en hoe de balans te vinden tussen People, Planet & Profit/Purpose.

 

Sprekers:

Pieter Diphoorn, adviseur duurzame innovatie bij KVKBedrijven van de toekomst zijn “Betekenisvol”. Niet omdat het moet, maar omdat er daardoor volop kansen liggen om met jouw bedrijf vooruit te komen, je te onderscheiden in de markt en aan betekenis te winnen voor jouw klanten en de maatschappij.

Douwe Snoek, directeur Snoek Puur Groen

Ik vind het belangrijk dat mensen in een bedrijf in een veilige omgeving kunnen werken. In veiligheid dan als in geborgenheid, dat we op elkaar passen en er voor elkaar zijn met begrip en respect voor elkaar. Om mijn mensen heen heb ik een soort zorgteam gemaakt waar we gezamenlijk mee aan de slag zijn om elke dag een topprestatie te leveren, zowel op fysiek- als geestelijk vlak.

Rik Sijm, oprichter en adviseur bureau Bries

Bries wil mensen helpen die vanuit hun (maatschappelijke) missie willen ondernemen en daarmee plezier en bevlogenheid in het werk meer ruimte willen geven, voor henzelf, hun klanten en hun medewerkers.

Geert Huitema, manager GreenDrinks-, Uitdaging- en MVO-Platform-ZODMaatschappelijk verantwoordelijke ondernemingen tonen met MVO certificatie aan dat zij intrinsiek bezig zijn met MVO en aan de basisvoorwaarden voldoen.

 

Programma

14:45 Inloop met koffie en thee

15:00 Welkom en korte inleiding – dagvoorzitter Peter Elskamp

15:10 Vier manieren om Duurzame Business te realiseren
Op elk van de 4 manieren krijg je een vraag voorgelegd, waarop je (via mobiel en de “mentimeter”) jouw stem uit kunt brengen. Na een korte toelichting wordt je gevraagd 2 acties te kiezen die je morgen al zou willen oppakken.

15:20 Manier 1: “Verduurzaam Producten” – Pieter Diphoorn

15:25 De “Betekenis-economie” – Rick Sijm

De Betekeniseconomie gaat over het streven naar een wereld-in-balans, waarin iedereen meedoet. De creativiteit en de innovatie van de ondernemer moet aangewend worden om dit doel te bereiken.

15:55 Manier 2: “Verduurzaam Bedrijfsvoering” – Pieter Diphoorn

16:00 “MVO laat je zien”, MVO-gids en MVO-app – Noor van Leeuwen en Geert Huitema

Sinds kort kunnen organisaties die intrinsiek met MVO bezig zijn vermeld worden in de MVO-gids. Voorwaarde daarvoor is dat de organisatie het certificaat kreeg van de MVO-Alliantie Noord Nederland.

16:15 Pauze

16:30 Manier 3: “Verduurzaam de keten” – Pieter Diphoorn

16:35 Hoe krijg ik mijn medewerkers mee in de duurzaamheids- en MVO-gedachte – Douwe Snoek

Als ondernemer wil ik graag vertellen hoe ik mijn mensen in de intrinsieke motivatie heb gekregen om met duurzaamheid aan de slag te gaan en om te leren denken voor de klant van de klant.

16:50 Manier 4: “Hoe Duurzaamheid te vermarkten” – Pieter Diphoorn

16:55 Presentatie van de scores op de 4 manieren – Peter Elskamp

17:10 Uitreiking MVO-certificaten. Wij verwachten dat wethouder René van der Weide (Milieu) van de gemeente Emmen aan meerdere organisaties het MVO-certificaat kan uitreiken.

17:30 Netwerken met een drankje en een hapje

18:30 Einde

 

Aanmelden graag rechtstreeks via de website van de Kamer van Koophandel: https://www.kvk.nl/evenementen/464484/

Deelname is gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom!!

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Stuur dan een bericht aan info@greendrinkszod.nl. Graag met “Aanmelding  + datum” bij Onderwerp en uw NAW-gegevens in het bericht.

Aanmelden per e-mail